muziek.jpg

Wil je samen met een grote groep leeftijdsgenoten in een weekend je eigen draai geven aan een Bijbelverhaal?

theaterVeel oefenen, lachen, zingen, de voorstelling op zondagmiddag en niet te vergeten het feest op zaterdagavond, zorgen weer voor een geweldig weekend. We gaan (bijna) alles bedenken in het weekend van 26/27 januari 2019.
Het eindresultaat kan iedereen komen bekijken op zondag 27 januari, 17.00 uur.

Het verhaal van 2019: Rachel en Lea.

Van dit Bjbelverhaal gaan we een mooi eigentijds theaterstuk maken:

Rachel en Lea zijn twee zussen die beiden trouwen met Jacob.
Jacob is gevlucht en wordt verliefd op Rachel. Hij mag met haar trouwen als hij de bruidsschat verdient. Hiervoor moet hij zeven jaar werken bij haar vader. Op de dag van de bruiloft huwelijkt de vader echter de oudste dochter aan hen uit. Volgens de traditie moest Lea als oudste dochter eerst trouwen. Na de bruidsweek mag Jacob ook zijn grote liefde Rachel trouwen als hij daarna nog eens zeven jaar voor haar vader werkt.
Dan begint hun  leven als samengesteld gezin. Lea schenkt Jacob zes zonen. Rachel krijgt Jacob’s liefde maar blijft tot haar verdriet lang kinderloos. Beide zussen worden jaloers op elkaar en elkaars rivalen. In de strijd om Jacob vinden ze alle middelen geoorloofd. Uiteindelijk krijgt Rachel toch nog een liefdesbaby.

Welke workshop kies jij?

• Spel: Soms een tikkeltje overdreven in de klas? Voor de spiegel oefenen in huilen op commando? Dan kun jij het verhaal vertellen op het podium.
  • Foto/film: Ben jij die cameraman/vrouw die we zoeken ? Of de (pers)fotograaf in wording? Tijdens het weekend kun je je talenten tonen onder deskundige leiding.
  • Zang: Ooit gedroomd om de sterren van de hemel te zingen? Helemaal alleen of met zijn tweeën? Er zijn genoeg mooie liedjes. Heb je zelf een goed idee; laat het ‘horen’.
  • Band: Speel jij al jaren in een band of ben je een nieuw talent? Tijdens het weekend kun je je talenten laten horen. Elk instrument is welkom!
  • Decor: Altijd je kaftpapier aan het opvrolijken? Tafeltjes onder aan het tekenen? Het toneel zonder decor is maar kaal en leeg. De meest creatieve mensen maken er samen iets moois van.
  • Klusteam: Liever niet in de schijnwerpers? Ben je aardig sterk en kun je zware dingen tillen? Help het podium opbouwen en nog veel meer!

• Voor wie? Vanaf 12 jaar (of groep 8)
  • Waar? Ontmoetingskerk, Meijhorst 70-33.  Tel: 024-3443956
  • Wanneer?
    Zaterdag 26 januari 2019