brug.jpg

In verband met het coronavirus gaat de viering van de Wereldgebedsdag op 5 maart in de Ontmoetingskerk niet door.

Wat deze eerste vrijdag in maart tot een speciale dag van gebed maakt, is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde schriftgedeelten worden gelezen. Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden. Ieder jaar wordt door vrouwen uit een ander land een orde van dienst opgesteld.

Dit jaar is de viering voorbereid door vrouwen vanuit Vanuatu met als thema 'Rotsvast' , gebaseerd op de bijbeltekst uit Matteus 7: 24-27.

Jezus vertelt een verhaal over het koninkrijk van de hemel met behulp van de afbeelding van een huis en het land waarop het huis is gebouwd. Het kiezen van het land waarop het huis wordt gebouwd, is een belangrijke beslissing voor mensen in Vanuatu. De combinatie van het overwegen van het terrein en het klimaat is cruciaal in een tropische archipel in de Stille Zuidzee die gevoelig is voor aardbevingen, cyclonen, vulkaanuitbarstingen en stijgende zeespiegel.

Vanaf 25 februari 10.00 uur kunt u de dienst van 5 maart beluisteren op YouTube aan de hand van de volgende link: Wereldgebedsdag; https://youtu.be/zCktIQZ75Mo
De film duurt 40 minuten.

Voor uitgebreidere informatie verwijzen we u naar www.wereldgebedsdag.nl.

Werkgroep WGD Ontmoetingskerk