terras.jpg

Op donderdag 23 augustus hadden de dames van de Protestantste Vrouwendienst Dukenburg/Lindenholt/Hatert hun jaarlijkse uitje. Dit jaar werd het een bezoek aan de stad Batenburg.
Na de koffie met wat lekkers kregen de dames een rondleiding bij de ruïnes van het kasteel en door de stad. De bevlogen gids, de heer Strik, vertelde over de interessante geschiedenis van het kasteel en de gevangenkelder. De heer Strik, geboren in Batenburg, wist ook veel te vertellen over de huizen, (schuil)kerken, klooster, waterpomp en voormalige winkeltjes. Al met al een leuke en leerzame dag.

Na de rondleiding was het tijd voor een heerlijke lunch.

Het was een gezellige dag en de dames hebben erg genoten. Kijkt u maar op de foto’s.

• batenburg-1
  • batenburg-2