U wilt uw kind laten dopen? Neem contact op met het secretariaat.

dopen2 dopen4 dopen3 dopen

Parochie
De doop in de Ontmoetingskerk is een bijzondere en een feestelijke plechtigheid.
Om de doop persoonlijk te maken, bereidt de pastor die met u voor. In dit doopgesprek is er voldoende ruimte voor een eigen inbreng. Tijdens de doopplechtigheid hangen we een doopschelp met de naam van uw kind en de doopdatum in de kapel. In de eerstvolgende oecumenische viering van het nieuwe kalenderjaar kunt u de doopschelp als herinnering aan deze bijzondere dag mee naar huis nemen.

Een doopgesprek vraagt u aan bij het secretariaat. De uitnodigingsbrief die u dan krijgt toegestuurd, bevat enkele formulieren om te worden ingevuld en teruggestuurd ter voorbereiding van het gesprek met de pastor.
Het doopgesprek vindt één keer per maand (donderdagavond 20.00 - 21.30 uur) plaats. Hierbij zijn meestal meerdere doopouders aanwezig. Alles wat met dopen te maken heeft, wordt besproken. Daarnaast maken we afspraken over de datum en de tijd van de doop, de doopkaars, de eigen inbreng zoals liedjes, gedichten, overdenkingen. De doop zelf vindt meestal op individuele basis op een zondagmiddag in familiekring plaats.
De kosten voor de doop zijn 35 euro.

Wijkgemeente Dukenburg-Lindenholt
Bij een doop in de wijkgemeente komt de dominee thuis om de doop door te spreken. De doop vindt plaats tijdens een bijzondere viering, vaak met andere doopkinderen samen. De datum van de vieringbepalen we in onderling overlegd. Tijdens de plechtigheid hangen we een doopschelp met de naam van uw kind en de doopdatum in de kapel. In de eerstvolgende oecumenische viering van het nieuwe kalenderjaar kunt u de doopschelp als herinnering aan deze bijzondere dag mee naar huis nemen.
Het is mogelijk de geboorte van uw kind af te laten kondigen in de kerk. Wie dat wil, kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aan de doop bij de wijkgemeente zijn geen kosten verbonden.

Oecumene
Wilt u uw kind in oecumenisch verband laten dopen, dan zijn daar mogelijkheden voor. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat.