Het Gregoriaans koor bestaat alleen uit mannen. Het houdt de eeuwenoude traditie van Gregoriaanse kerkzang in de Ontmoetingskerk in ere. Handschriften uit de vroege Middeleeuwen spelen een belangrijke rol.

gregoriaanskoor2

Repertoire

Gregoriaans is ontstaan uit de eenstemmige kerkzang daterend uit de eerste eeuwen na Christus; het is vernoemd naar Paus Gregorius de Grote die veel invloed had op de ontwikkeling van de liturgie. Hoewel deze zang vrij nauwkeurig is overgedragen, is het beïnvloed door het karakter van elk volk en elke cultuur.

Geluidsfragment

Meer informatie

Het koor repeteert elke donderavond van 20.00 uur tot 22.00 uur onder leiding van Stan Hollaardt. Voor (aspirant)-zangers die geen of nauwelijks ervaring hebben met Gregoriaans zang is er vanaf 19.00 uur een oefenklas. Het koor zingt één keer in de drie weken op zondag in een viering. Meer informatie ontvangen of meedoen met het Gregoriaans koor? Neem contact op met het secretariaat