muscal.jpg

De Ontmoetingskerk Dukenburg een open huis met toekomst. Dat is de titel van de toekomstvisie die de parochie Johannes en Jacobus en de wijkgemeente samen hebben ontwikkeld in 2011. De parochie Johanns en Jacobus is inmiddels door een fusie onderdeel van de parochie Heilige Drie-eenheid geworden. Zowel de PKN Nijmegen als de parochie Heilige Drie-eenheid ontwikkelen momenteel hun eigen toekomstvisies. Tot deze gereed zijn en naast elkaar gelegd kunnen worden, om van daaruit een nieuwe visie voor de locatie Ontmoetingskerk te formuleren, wordt er in de Ontmoetingskerk gewerkt vanuit de gezamenlijke toekomstvisie Ontmoetingskerk huis met toekomst.

De Ontmoetingskerk is een bijzondere plek in Nijmegen-Dukenburg. De jarenlange samenwerking tussen katholieken en protestanten heeft geleid tot een open en bloeiende gemeenschap met een sociale uitstraling. De Ontmoetingskerk is een sterk merk en kan op veel sympathie rekenen in wijk en stad. Maar dat is niet genoeg. Het toekomstplan beschrijft het openen van een nieuwe ruimte voor al degenen in onze wijk die behoefte hebben aan stilte, bezinning, bezieling, viering en ontmoeting of zij nu kerkelijk gebonden zijn of niet.

Lees meer over de hoofdpunten van onze visie.