v-3.jpg

RvKOecumenisch Leesrooster

Dit leesrooster (ook bekend als het "rooster van De Eerste Dag" of het rooster van "Kind op zondag") is vervaardigd in opdracht van de Raad van Kerken in Nederland. Het leesrooster dient al meer dan 30 jaar als leidraad bij de eredienst in gemeenten/parochies van vele bij de Raad aangesloten lidkerken. Ook is het rooster de basis van bijbeluitleg op scholen en zondagscholen.
Het Oecumenisch Leesrooster heeft zo'n opzet, dat de gebruikers ervan mogelijkheden hebben om te variëren en eigen keuzes te maken. Meer informatie op de site van de Raad van Kerken in Nederland. Daar kunt u het leesrooster downloaden. Dat kan ook van deze site: oecumenisch bijbelleesrooster 2016/2017 (in pdf-formaat).

Katholieke Bijbelstichting

De KBS wil het lezen in de Bijbel stimuleren en de daarbij aanwezige drempels verlagen. Het Bijbelleesrooster van de KBS is voor veel mensen een praktische handreiking én stimulans voor dagelijkse lezing in de Bijbel.
De teksten uit het bijbelleesrooster worden actief vertoond de website Katholieke Bijbel Stichting. Daarmee schept de KBS de mogelijkheid om zonder andere hulpmiddelen elke dag een Woord van God te lezen en te overwegen. Bij elke bijbeltekst zal er ook steeds een begeleidende tekst zijn die de lezer tot steun moge zijn.