Onze leesgroep telt op dit moment acht personen van katholieke en protestantse huize die driewekelijks bij elkaar komen. We lezen interessante boeken over godsdienst in de breedste zin van het woord. Wie leest, wil er ook over praten. Daarom is onze leesgroep ook een aangename praatgroep. Niet hoogdravend, maar gewoon vanuit je eigen ervaring, over wat je heeft geraakt.

Meer weten? Neem dan contact op met het secretariaat of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Boekentips van de leesgroep

De volgende boeken leggen wij graag bij u neer. Omdat ze ons raakten, te denken gaven, of gewoon omdat we ervan hebben genoten:

Tomáš Halík 2018, Uitgever Boekencentrum

Tomáš Halík: ‘Mijn God is de gewonde God’. Over niet zien en toch geloven. 

Gerhard Lohfink 2018, Abdij van Berne, Uitgeverij

Over opstanding en eeuwig leven. Is de christelijke hoop op verrijzenis nog levend of is ze veeleer vermoeid geworden?

Rowan Williams 2017, uitgeverij  Berne media

Rowan Williams belicht in dit mooi en speciaal voor de tijd van Pasen geschreven boek de kern en het doel van Paulus' brieven.

Matthias Beier, 2012, Skandalon Uitgeverij B.V.

Een rebelse gelovige, zo kun je Eugen Drewermann wel noemen. Europa's meest gelezen theoloog wond en windt er geen doekjes om.

Martin Buber, 2012, uitgeverij  Servire

Dit is zonder twijfel het mooiste en meest fijnzinnige boekje van Martin Buber. Dit pareltje van de esoterische literatuur beleefde sinds 1952 vele herdrukken.

Gerrit Immink, 2016, Boekencentrum Uitgevers

Bidden is de meest vitale geloofspraktijk, vindt Gerrit Immink. In onze seculiere tijd is God voor veel mensen nietszeggend geworden.

René van der Rijst, 2016, Boekencentrum Uitgevers

Na al verschillende malen te zijn doodverklaard, is God terug in de moderne filosofie. Zelfs zichzelf 'atheïstisch' noemende filosofen mengen zich in het debat.

Christian Wiman, 2016, uitgeverij  Brandaan

Dit boek met 'uiterste seconden' is een verzameling bijna-levenervaringen. – Willem Jan Otten in Trouw

Wil van den Berken, 2014, uitgeverij: Balans

Hoe kun je in deze moderne tijd nog in God geloven? >Wat heeft het christendom de mens dezer dagen nog te bieden?

Tomás Halík, 2011, uitgeverij  Boekencentrum

Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven. Tomáš Halík ontving voor dit boek de Europese prijs voor het beste theologische boek 2011.

Martien Brinkman, 2014, uitgeverij  Meinema.

Hoe vier grote Nederlandse dichters nieuwe woorden zochten voor 'God', en hun tijd ver vooruit waren. Wat zeg ik, als ik God zeg?

Roger Lenaers, 2011, uitgeverij Pelckmans

De kerk kalft in het Westen in een beangstigend tempo af. Haar vroegere macht om voor te schrijven en te beleren is ze nagenoeg helemaal kwijt.

Paul van Tongeren, 2012, uitgeverij Klement

Een boeiend en toegankelijk geschreven boek, waarin prominent ethicus en Nietzsche-specialist Paul van Tongeren een moderne versie van de klassieke deugdethiek in stelling brengt in het huidige debat over de ethiek.

Francis Spufford, 2013, uitgeverij Ten Have

De Britse schrijver Francis Spufford is christen en schaamt zich daar niet voor. Dat zou misschien wel moeten, afgaand op het beeld dat Richard Dawkins en andere nieuwe atheïsten van christenen schetsen.

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )