Schilderijen, schalen en vazen, 20 februari tot 11 maart 2019

In zaal M en zaal A exposeert Meeke Mutter uit de Weezenhof.
Meeke groeide op in de Weezenhof. Na haar studies aan de HEAO (Enschede) en de Vrije Universiteit van Amsterdam begon Meeke op haar dertigste met ballet en moderne dans. Toen ze 38 was ging ze naar New York City om weer te studeren: dans! Naast dansen, schildert Meeke en zingt ze.
Het schilderen begon in 1998 en het is nu al jaren haar professionele bezigheid en andere grote passie. Haar werken gaan voornamelijk over dansen/beweging. Het werk is abstract figuratief, kleurrijk, elegant, dynamisch, soms zijn het aquarellen. Meeke begon abstract, maar toen ze geen mooie dansposter kon vinden, besloot ze zelf ‘dans’ aan te brengen in haar werken.
Haar werk is nu in zaal M en zaal A in de Ontmoetingskerk te bezichtigen en te bewonderen. Voor meer informatie over Meeke Mutter: www.meekemutter.com

In de vitrinekast in zaal M exposeert Lisette Irving (Meijhorst) met schalen en vazen. Lisette Irving schildert repeterende patronen op vazen, schalen en andere objecten. In de loop der jaren heeft zij haar eigen manier en vorm ontwikkeld en verfijnd, die past binnen de stijl van de Geometric Colour Pop. Maar Lisette maakt geen gebruik van een computer, zij schildert alles uit de vrije hand direct op het object. Daardoor is niet alles altijd perfect haaks of exact gelijkvormig. Ook verstopt zij altijd ergens een klein hartje, een klein grapje als doorbreking van het patroon.