Van Kerstmis (2010) tot Driekoningen mochten wij een kunstwerk lenen van Dick Tasma. Het palet van de in acrylverf uitgevoerde doeken van Dick Tasma herinnert aan oude pigmenten van oker en houtskool en daardoor aan verhalen uit een ver verleden ...

Dick TasmaDick  Tasma is in 1951 geboren in Heerle en inmiddels overleden op 19 maart 2013. Van 1970 – 1975 volgde hij de akademie in Tilburg. Hij werkte vanuit zijn atelier in de oude kazerne aan de Groesbeekseweg in Nijmegen.

Het palet van de in acrylverf uitgevoerde doeken van Dick Tasma herinnert aan oude pigmenten van oker en houtskool en daardoor aan verhalen uit een ver verleden. De ondergrond van zijn doeken bestaat uit zorgvuldig opgebouwde abstracties, waar dan later figuratieve elementen aan worden toegevoegd. Zijn soms welhaast mediterrane schilderijen met poëtische beelden in mooie kleuren verwijzen naar een bijna mythische en mystieke wereld waarvan hij beelden oproept zonder een antwoord, een oplossing te geven. Uit de diepte van de verf komen de figuren bijna letterlijk te voorschijn.

Het doek is nieuw en nog niet voorzien van een naam. Het stelt een moeder met kind voor. Het verband met Kerstmis ligt voor de hand.

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )