Vanaf het openings-weekend 2011 mochten wij dit kunstwerk lenen van Thea van Vliet. Zij is geboren in Vlaardingen in 1956. Thea van Vliet bezocht diverse kunstacademies.

TheaVanVliet-TempelZij is lid van de Kring van Beeldhouwers, organiseert exposities en werkweken voor professionele kunstenaars, is werkzaam als docent keramiek en steenhouwen en werkt met mensen met een psychische beperking.
Thea: 'Wat mij mijn leven lang al intrigeert is de macht van de menselijke geest. De kracht waardoor wij in staat zijn te evolueren, waardoor wij voelen, dromen, fantaseren. Wij verenigen hemel (geest) en aarde (materie) in ons. Ik zie mijn beelden als een vervoermiddel, dat de mens de mogelijkheid geeft zich los te maken van het dagelijkse en ruimte geeft aan de droom, die essentieel is om verandering mogelijk te maken.'

Het kunstwerk heet 'Tempel'. Het materiaal is staal, brons en keramiek. Het geheel staat voor de verbinding tussen hemel en aarde. Een klokkenspel roept mensen op om naar de kerk te gaan, een plek voor bezinning. Geluid heeft daarnaast de kracht om gevoelens, gedachten en herinneringen op te roepen die de mens de mogelijkheid biedt even los te komen van de dagelijkse beslommeringen.