Van Allerzielen tot Eeuwigheidszondag 2011 lieten wij foto's zien van Gérard Schoth. Deze Nijmeegse fotograaf (1958) creëert met zijn foto's abstracte werken en installaties. Foto's hoeven niets voor te stellen volgens hem.

GerardSchothAlleen al het beeld en het lijnenspel vindt hij vaak genoeg.
De onderwerpen lopen uiteen: van een passie voor één en hetzelfde gebouw tot een serie over de dood. Fotograferen deed hij al van jongs af aan. Op de grafische school leerde hij de techniek, het zoeken naar andere vormen van fotografie kreeg verder gestalte door de lessen van Wam Valenteijn.
Buiten het fotograferen houdt Gérard Schoth zich bezig met het organiseren van tentoonstellingen, het geven van lezingen over fotografie en het geven van workshops. Daarnaast is hij werkzaam als docent wiskunde.

De foto's zijn uit de serie grafmonumenten. De dood staat er centraal, maar iedere foto is opgebouwd uit vijf of zes verschillende opnamen. Het centrum van de foto is een grafbeeld, eromheen zijn vage contouren zichtbaar. Het zijn een soort dubbelopnamen in natuurijs dat de grafbeelden gevangen houdt. Hij heeft deze foto's gemaakt op de grote begraafplaats Père Lachaise in Parijs.

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )