Het Jaarthemaweekend in de Ontmoetingskerk was op 15 en 16 september 2012. Het jaarthema is: 'Taal van stilte'. We lieten werken uit de serie 'De uitgestelde ontmoeting' van fotografe Thea van den Heuvel zien.

TheaHEr zit kracht en dynamiek in de fotografie van Thea van den Heuvel. Belangrijk zijn: de juiste compositie, de kleur, rationalisering van de vormen, lijnen, oog voor details en de perfectie qua techniek. Maar er is meer: er wordt iets verteld, het roept vragen op, het spreekt de verbeelding aan. Het accent ligt op het zoeken naar die krachtige, heldere beelden die in een oogopslag het verhaal vertellen. Geen platgetreden paden, maar bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen en kritisch zijn in de beeldtaal en in de kwaliteit.

De werken uit de serie 'De uitgestelde ontmoeting' stralen een enorme rust uit. De ruimtelijkheid is grotendeels teruggebracht naar het platte vlak. De kleuren zorgen ook voor verstilling. Deze werken sluiten dus perfect aan bij ons jaarthema: 'Taal van stilte'.