Met Pinksteren hadden wij het beeld 'Vlammen' van Harrie Mortiaux te leen. De kunstenaar is in 1951 geboren in Maastricht. Hij woont sinds 1971 in Groesbeek en werkt als teamleider in de volwasseneneducatie.

Harrie-Mortiaux-pinksteren2013Zowel in zijn schilderijen als beelden nodigt hij de kijker uit om op reis te gaan, de details te ontdekken en met eigen verbeeldingskracht betekenis te geven aan dat wat je ziet en beleeft. Daarom is zijn slogan: Beelden bevrijden de fantasie.

Harrie Mortiaux beeldhouwt sinds 2003, meestal met serpentijn uit Zimbabwe. Hij begint met te kijken wat de steen hem te zeggen heeft, onderzoekt interessante vormen, bewegingen, textuur. Dan haalt hij weg wat overbodig is, versterkt bepaalde vormen en laat andere delen ongemoeid. De vormen in de steen en dat wat er tijdens het bewerkingsproces gebeurt, bepalen welke vorm een beeld krijgt. En zo wordt het beeld bevrijd dat in de steen opgesloten zat. De kunstenaar zegt vaak zelf verrast te zijn door het eindresultaat.

www.harriemortiaux.nl

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )