Van Kerstmis tot en met Driekoningen was het schilderij "New Start" van Wim van der Heijden te zien in de kerk.

Het schilderij past goed bij Kerst: het feest ter herdenking van de geboorte van Jezus Christus. Jezus zei: “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.”
Zelf zegt Wim van der Heijden over dit werk: “Dit schilderij is tot stand gekomen na een lange tijd van gezondheids- en privéproblemen en betekent voor mezelf een nieuwe start. Er is door middel van perspectief een diepte aangegeven omdat het een toekomstverwachting symboliseert en tevens een horizon waarin het licht is weergegeven, tussen vallende geometrische vlakken. Dit ‘vallen’ ligt achter me en er is een ‘weg’ te zien naar de toekomst, waar het ook licht is. Er is gekozen voor warme kleuren om het positieve gevoel weer te geven van een optimisme over wat komen gaat.”

Wim van der Heijden kerst 2013

Wim van der Heijden (1956) studeerde aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunsten. Hij schildert bij voorkeur in een abstracte stijl, waarbij hij olieverf op doek als materiaal gebruikt. Zijn schilderijen kenmerken zich door zeer contrastrijke kleuren en een duidelijke structuur. Hierbij speelt hij met de elementen dynamiek, kleur, expressie en licht. Kleur en Licht zijn de belangrijkste kenmerken van zijn werk, waarbij hij uit gaat van zuivere kleuren. Om het helder te houden werkt hij vooral met een paletmes, zodat weinig tot geen vermenging ontstaat. Hierdoor ontstaat een structuur op het doek waardoor er tevens meer dynamiek in komt. Vanaf 1990 is hij docent beeldend. Hij is werkzaam als activiteitenbegeleider/docent beeldend bij Dagbesteding Pluryn en geeft begeleiding en teken- en schilderles aan mensen met beperkte lichamelijke mogelijkheden.