Schilderijen en foto’s van Ank van Rens van 10 januari t/m 12 maart 2015.

Graag laat ik u in de Ontmoetingskerk mijn werk zien.  Als achtergrond heb ik een opleiding Kunstzinnige therapie. Tekenen en schilderen opende mijn ogen voor de schoonheid van de schepping: het licht van de zon, het leven met de seizoenen, de essentie van bomen, planten en bloemen. De natuur werd een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Na mijn opleiding ging ik, naast mijn werk als therapeut en docent, in de leer bij kunstenaars die (abstract) ‘schilderden vanuit de kleur’.
Later ontdekte ik het fotograferen.
Bij het fotograferen is de waarneming uitgangspunt. Ik ben één en al oog, kijk en verwonder me over wat ik zie: stuifmeel in een plas, het proces van bevriezen, herfstbladeren, oude muren en processen van verroesten en verweren. Ik haal het dichterbij en vergroot het uit tot het beeld bijna abstract wordt.
Bij mijn abstracte schilderijen laat ik de werkelijkheid verder los. Ik speel en componeer met kleuren en vormen, met lijn en beweging tot het beeld me aanspreekt. De kracht en het samenspel van kleuren en van licht en donker inspireren me. Ik werk met allerlei materialen en technieken: met olieverf en acryl, aquarel en inkt. Soms puur, dan weer in gemengde technieken, waarbij ik zand, papier en oliepastel gebruik.

eikenbladheelalhout

Drie dagen per week werk ik met veel plezier op het Creatief Centrum Nijmegen–zuid in Tolhuis, waar ik mensen begeleid die komen tekenen, schilderen (abstract en concreet) en boetseren.

Neemt u gerust contact op als mijn werk u aanspreekt:
Ank van Rens
www.ankvanrens.nl