Expositie portretten van Henk Hage van 12 september t/m 22 oktober 2015.

Hage zelfportretIn 2013 kreeg Henk Hage van de Pompestichting opdracht de 88 bewoners van de longstay kliniek onherkenbaar te portretteren. Deze voorwaarde stimuleert de kunstenaar voorbij het uiterlijk te gaan, om zo te komen bij wat een goed portret altijd is: het maakt iets van het wezen van de geportretteerde zichtbaar.
Na twee jaar voorbereiding is Henk Hage in mei 2015 met portretteren begonnen. Hij zal een jaar lang in de kliniek in Zeeland (N.Br.) werken. Na voltooiing worden de portretten in Museum Het Valkhof Nijmegen tentoongesteld. Uiteindelijk worden ze als groep in de kliniek geïnstalleerd. Bij de presentatie in het museum verschijnt een boek met daarin de portretten en verhalen over leven in de longstay. Er zal tevens de film te zien zijn, die Anton Houtappels over het schilderproces en de ontmoetingen met de modellen maakt. Zie  www.henkhage.nl

Expositie: twaalf van de zelfportretten die aanleiding vormden voor de opdracht van de Pompestichting. Bovendien  twaalf portretten die hij maakte van vrienden en bekenden, als aanloop naar de opdracht.

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )