Van 12 dec t/m 7 jan 2016: een foto van Bert de Turck uit de serie Binnenruimten.

denturck colombaraDe fotograaf schrijft over deze foto: “Wat je ziet is een leegstaande kamer met vensters in een rijstboerderij op de Povlakte in Italië, in Colombara, een gehucht in Piëmonte.
Ik houd er niet van uit te leggen wat de foto voorstelt, de kijker moet dat voor zichzelf bepalen. Toch dit: De foto staat voor mij voor hoe het leven zich aan je ontvouwt. Steeds zie je nieuwe dingen, wordt er iets anders belicht dat je nooit eerder hebt gezien. Even denk je misschien dat je snapt waar het leven over gaat, maar al gauw besef je dat je blik beperkt is en dat er andere waarheden in het verschiet liggen. Dat geldt ook voor hoe je je medemensen leert kennen en vooral ook hoe je jezelf leert kennen. Iedere keer als je denkt dat je het weet, word je toch weer verrast door jezelf, door hoe je reageert op onverwachte gebeurtenissen, merk je hoe anders je tegen het leven aankijkt dan toen je veel jonger was en hoe immens veel je eigenlijk niet weet of niet kunt kennen.
Daarom vind ik de foto zelf heel optimistisch. Er is stralend licht en nieuw inzicht. Tegelijk zie je ook dat er weer andere doorzichten aan je blik onttrokken worden”.

 

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )