Haar foto's laten Dukenburg in al haar schoonheid zien. Het stadsdeel bestaat 50 jaar, reden te meer om Dukenburg eens goed in de schijnwerpers te zetten!

jongeren bij ontmoetingskerkDe foto's komen uit het boek getiteld ‘Dukenburg Dichterbij’ en is een initiatief van fotograaf Jacqueline van den Boom. Samen met Alexander van de Zand en Evan Karageorgos heeft zij tal van typische plekjes en herkenbare taferelen vastgelegd. Daarnaast is schrijver Qader Shafiq met wijkbewoners om de tafel gegaan. In zeven verhalen laat hij zien dat Dukenburg een thuis biedt aan iedereen, ongeacht herkomst of culturele achtergrond. In het voorwoord een meeslepende ode van voormalig Nijmeegs stadsdichter Victor Vroomkoning.
Expositie van 2 september t/m 21 oktober 2016. Meer informatie staat op: www.jvandenboom.com/jubileumboekdukenburg