Zomerprogramma

basisfoto zomerprogramma 2021 200De weg van groei en bloei

kidsoknieuws

De nieuwsbrief KidsOKNieuws brengt naast alle praktische informatie over kinderactiviteiten ook een korte seizoensgebonden tekst ter inspiratie van de pastors.

Geloofsopvoeding

"Ik wil mijn kind graag iets mee geven van het geloof, maar hoe?" We helpen je graag op weg, in een persoonlijk gesprek, tips op deze site en ter inzage hebben we een uitgebreide collectie kinderbijbels en andere boeken.

geloofsopvoedinggeloofsopvoeding3

Onder de titel "Handreiking bij geloofs­opvoeding van kinderen tot 12 jaar" zijn in het parochieblad regelmatig korte artikeltjes met tips en ideeën gepubliceerd. We hebben ze voor het gemak gebundeld. Handreiking bij geloofsopvoeding.

geloofsopvoeding

Elders op het web

Veel informatie, o.a. reacties van ouders, op de website van www.geloventhuis.nl de ontmoetingsplek voor ouders van jonge kinderen. Je vindt hier informatie, materiaal en ideeën voor de geloofsopvoeding thuis.
Een goed en bruikbaar boek dat een echte wegwijzer voor geloofsopvoeding in het gezin wil zijn is: Met kinderen onderweg, onder redactie van Marja Bos-Meeuwsen en Henk van Dam.
Drs. Marja Bos-Meeuwsen is orthopedagoge en verbonden aan de gespecialiseerde opvoedingsboekhandel Oké Boeken. Henk van Dam is toerustingswerker bij Stichting Radar, een stichting die zich toelegt op het toerusten van ouders en opvoeders op het terrein van de opvoeding. Het heeft 264 bladzijden en is uitgegeven door Boekencentrum

Beginnen maar

Herken je dat? Je wilt je kinderen wel wat meegeven over geloof en zo, maar hoe doe je dat dan? Waar moet je beginnen? Dat hebben meer mensen zich afgevraagd en ze hebben er iets op gevonden. Ze hebben een koffertje volgestopt met materialen om geloven thuis vorm te geven.
Beginnen maar!  heet het project. En inderdaad, je moet er gewoon mee beginnen: een gebedje voor het slapen gaan, een kaarsje aan bij het eten en een gebedje erbij.
Een moeder vertelde: 'Elke avond bid ik met mijn kinderen het gebedje van de 14 engeltjes. Ik kende het nog uit mijn jeugd. Dan geef ik ze een kruisje op hun hoofd en dan gaan ze lekker slapen. Het is een vast ritueel geworden.'

3d koffer geloventhuis

Het koffertje zit vol materiaal om direct te gebruiken: prentenboekje, kaartjes met een gebedje erop, een memory-spel, een grote puzzel en een boek met Bijbelverhalen. Er is ook een handleiding bij. Het materiaal is afgestemd op kinderen van 1 tot 6 jaar. Wil je het materiaal wel eens zien? Dat kan tijdens de kleutervieringen op zondag. En ook na de kinderverteldienst op zondag (na de viering van 11.00 uur) is het koffertje te bekijken. Het koffertje is een project van de Katholieke Bijbelstichting en het Bisdom Utrecht. Te bestellen in de boekhandel en kost € 25,-.

Op www.sol.yurls.net (SOL voor parochies) vindt u een groot aanbod weblinks naar leuke sites voor kinderen.

De Ontmoetingskerk   Meijhorst 7033  •  6537 EP  Nijmegen   024-344 14 46  ( secretariaat )