v-4.jpg

`Fijn dat u gekomen bent! Het heeft me goed gedaan om even te kunnen praten.´ Met deze woorden word ik naar de deur begeleid. Het was een goed gesprek, deze mevrouw wilde even haar hart luchten. Zo kon zij weer verder. Eerder had ze naar de Ontmoetingskerk gebeld met een vraagje voor het secretariaat. Daar hadden ze goed geluisterd en meer gehoord dan alleen de praktische vraag. En dus kreeg ik een seintje dat het misschien verstandig was om als pastor even bij mevrouw langs te gaan. En zo geschiedde.
Huisbezoek doen we al vanaf het begin dat we geloofsgemeenschap zijn in Dukenburg. Het hoort bij onze wijze van kerk zijn om ´om te zien naar elkaar´, om aandacht te hebben voor wie het moeilijk heeft, of zomaar even te gaan horen hoe het met iemand gaat. Katholiek en Protestant hadden het zo geregeld en verdeeld. Huisbezoekgroep, ziekenhuisbezoekgroep, pastoraatsgroep en de Protestante Vrouwendienst die voornamelijk ouderen bezoeken.

Nieuwe opzet

In de loop der jaren is de samenwerking tussen beide geloofsgemeenschappen geïntensiveerd, we kennen elkaar steeds beter en zijn vertrouwd geworden met elkaar. De tijd is rijp om het bezoekwerk anders, dat wil zeggen oecumenisch te organiseren. Dat betekent dat mensen in de wijk die dat op prijs stellen, bezocht gaan worden vanuit de Ontmoetingskerk en niet meer specifiek vanuit de wijkgemeente of de parochie. Zo bundelen we onze krachten en kunnen de aandacht beter verdelen. Per wijk komt er een coördinatiepunt waar vragen en signalen samenkomen en waar vanuit degenen die op bezoek gaan, een seintje krijgen. Voor de vaste huisbezoekcontacten verandert er niets, maar nieuwe aanvragen worden per wijk opgepakt. Zo hopen we meer ogen en oren in een wijk te hebben om aandacht te schenken aan elkaar.
Jeanne Rens, pastor.

Jeanne

wendy

Aanvragen bezoek

Vindt u het prettig om af en toe even een praatje te kunnen maken en te ervaren dat iemand oprecht geïnteresseerd is in uw wel en wee? Laat het ons weten. En natuurlijk kunt u zelf aangeven wat in het contact voor u belangrijk is. `En de dominee of de pastor dan?´, vraagt u zich misschien af. Die blijven samen met Wendy Litjens, de nieuwe coördinator huisbezoek, nauw betrokken bij alles wat met bezoekwerk te maken heeft. Zij blijven altijd beschikbaar om mensen bij te staan, te bezoeken en te ondersteunen op ieders levensweg naar gelang de vragen en behoeften.

Voor vragen: Wendy Litjens en Jeanne Rens of Joska van der Meer, allen bereikbaar via het secretariaat van de Ontmoetingskerk (024-3441446 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).