husheSinds 2006 draagt de Ontmoetingskerk bij aan dit schoolproject in Hushe, een dorpje op 3000 meter hoogte op de flanken van de Hymalaya in het noordoosten van Pakistan. Dominee Johan Dorst bracht het project tot stand. Met resultaat: de meeste kinderen gaan nu naar school. Voor de kinderen die naar de middelbare school gaan, wordt nu een hostel gebouwd. Er zijn inmiddels mede door de steun uit Nijmegen al heel wat resultaten geboekt:

• de basisschool in Hushe is enorm gegroeid, nu gaat het merendeel van de kinderen, zowel jongens als meisjes naar school.
  • er is een jeep aangeschaft voor het vervoer naar de stad, een reis van ongeveer vijf uur, maar alleen als het weer het toelaat, want drie uur is onverhard.
  • er is een grondstuk gekocht in de stad Skardu waarop een hostel kan worden gebouwd voor de kinderen uit het dorp die naar de middelbare school gaan; dat zijn er inmiddels 25.

Het gebouw dat er nu staat is al een keer uitgebouwd, maar nog steeds te klein. Het laatste project dat we daar willen financieren is de bouw van een hostel dat groot genoeg is.

UPDATE: lees hier DE NIEUWSBRIEF van december 2015

Foto's van de opening van het hostel

• 01-hushe
  • 02-hushe