Kerkradio 


muziek
Pinksterconcert GGK "That's the Spirit"

spirit200
Muziek
Datum
28 juni 2019 20:00
Locatie
Ontmoetingskerk
Kosten
€10,00
Het Groesbeeks Gemengd Koor bezingt dit jaar met veel geestdrift het thema Pinksteren.


Het Pinksterfeest heeft diverse componisten uit alle tijden geïnspireerd tot het schrijven van sprankelende muziek. In een jaarlijkse afwisseling tussen lichtere en serieuzere projecten, is dit concert een logisch vervolg op de optredens met Goede Vrijdag en het Lichtweg-project; het belooft een muzikaal hoogtepunt te worden in de rijke geschiedenis van het koor.
Onterecht is het Pinksterfeest een ondergeschoven kind, want het viert de geestelijke inspiratie, die onze ziel voedt. Een universeel en altijd actueel thema! Deze inspiratie is terug te horen in de prachtige muziek tijdens dit optreden: van verstilde Gregoriaanse en Russisch-orthodoxe gezangen tot opzwepende gospels.
Dirigent Eugène Ceulemans heeft de muziek bij elkaar gezocht en bewerkt voor vier- tot achtstemmige zang. Van Grieks tot Spaans, van Bach tot Schubert, van polyfone koorwerken tot romantische hymnes: zo krijgt het publiek de "spirit" wel te pakken.

Het koor wordt begeleid door Mariëlle Polman op dwarsfluit, Wynand Vissers op cello en Vincent Cuppen op toetsen.

ggk2

Entreekaartjes te bestellen via www.groesbeeksgemengdkoor.nl (CONCERTAGENDA). De kaartjes kosten €10,00 en daar krijgt u het programmaboekje bij.

 
 

Alle data

  • 28 juni 2019 20:00

Powered by iCagenda